Sevgi ve Hoşgörüyle açılmayan gönül kapısı yoktur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sevgi ve Hoşgörüyle açılmayan gönül kapısı yoktur

Bugün yanımızda olmayanlar,yarın bizi yanında bulamazlar...
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 açma börek

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
tatlisarisinimm
bilgi uzmanı
tatlisarisinimm


Mesaj Sayısı : 101
Yaş : 36
Kayıt tarihi : 25/06/07

açma börek Empty
MesajKonu: açma börek   açma börek Icon_minitimeÇarş. Tem. 25, 2007 12:28 pm

Malzemeler
Yazıcıya Gönder
Mutfak
Zorluk 3
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem

4 Su bardağı un
2 Yumurta
1 Su bardağı yoğurt
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Paket kabartma tozu
1 Su bardağı süt
1 yumurta sarısı
250 gr eritilmiş margarin
Tuz
İç Malzeme İçin:
1 kg pırasa
250 gr kıyma
2 Çorba kaşığı margarin
Yarım demet maydonoz
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı
Pırasayı ayıklayıp ince ince dilimleyin.
2 kaşık margarini tavada eritip pırasaları 3-4 dakika kavurun.
Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.
Tuz, karabiber ve kıyılmış maydonoz ekleyip karıştırın, soğumaya bırakın.
Unu derin bir kaba alın.
Ortasını havuz gibi açıp 2 yumurta , tuz, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu ve sütü ilave edin.
Hamurun kıvamını bulması için gerekirse biraz un ekleyebilirsiniz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp unlayın ve tabak büyüklüğünde açın.
Her hamuru eritilmiş ılık margarinle yağlayın.
Hamurların dört kenarını ortada birleştirip kare haline getirin.
Bu işlemi diğer hamurlara da uygulayın.
Kare hamurları tekrar unlayıp merdane ile dikdörtgen şeklindw açın.
Uzun kenarlarına pırasalı karışımdan yayıp rulo yapın.
İki ucunu içeriye doğru kıvırıp açma şekli verin.
Tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin.
Sıcak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
açma börek
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Sevgi ve Hoşgörüyle açılmayan gönül kapısı yoktur :: Damak Lezzeti :: Hamur İşi Hüner İşi-
Buraya geçin: