5
kişilik
Malzemeler
1 adet tavuk
1 su bardağı tel şehriye
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
Maydanoz
Dereotu
Tuz, karabiber
Tavuk göğsünü haşlayın. Piştikten sonra küçük parçalara bölün, suyunu süzerek bir kenarda bekletin. Diğer yanda bir tencereye yağı koyup unu ilave edin. Unu pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı da ilave edip kavurmaya devam edin. Dört bardak suyu tencereye ilave edip, kaynatın. Kaynadığı anda şehriyeyi ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika pişirdikten sonra, parçalara ayırdığınız tavuk göğsünü ilave edin. Tuz ve karabiberle tadlandırın. Şehriyeler pişince ocağın altını kısın. 3-5 dakika daha kaynattıktan sonra servis yapabilirsniz. Çorbanızı ince kıyılmış maydanoz ve dereotuyla süsleyebilirsiniz.