Sevgi ve Hoşgörüyle açılmayan gönül kapısı yoktur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sevgi ve Hoşgörüyle açılmayan gönül kapısı yoktur

Bugün yanımızda olmayanlar,yarın bizi yanında bulamazlar...
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 saglikli yasam ve beslenme

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
tatlisarisinimm
bilgi uzmanı
tatlisarisinimm


Mesaj Sayısı : 101
Yaş : 36
Kayıt tarihi : 25/06/07

saglikli yasam ve beslenme Empty
MesajKonu: saglikli yasam ve beslenme   saglikli yasam ve beslenme Icon_minitimePaz Tem. 22, 2007 1:23 pm

Sağlıklı yaşam ve beslenme: Vücudu oluşturan hücrelerin düzgün çalışması için gerekli protein, yağ ve karbonhidrat gibi besin maddelerini yediğimiz gıdalardan sağlarız. Vucüdumuz için ayrıca minerallere, vitaminlere özellikle de suya ihtiyaç duyarız. Ancak asıl önemli olan tüm bu besinlerin yeterli ve dengeli bir şekilde alınmasıdır. Bunun için de bilinçli beslenmeli ve aşağıdaki 7 temel kurala uymaya çalışmalısınız;

1- Yeterli ve dengeli beslenin:
Vücudumuzun tüm besin maddelerine ihtiyacı vardır. Sadece proteinle ya da karbonhidratla beslenmek son derece yanlıştır. Dengeli beslenerek vitaminler, mineraller ve lifler gibi önemli besin maddelerinin tümünü almış olursunuz.

2- Yağlar konusunda ölçülü olun:

Yeterli miktarda doymuş yağ almaya dikkat edin. Tam yağlı yerine yarım yağlı süt, yağsız yoğurt tüketin. Yağlı etler yerine yağsız olanı, tavuk ve balığı tercih edin. Sosis, sucuk, peynir, pasta ve fıstık gibi çok yağlı yiyeceklerden uzak durun, doymamış yağ bakımından zengin ürünleri tercih edin.

3- Aşırı şekerden kaçının:

Kahve ve çayı şekersiz ya da az şekerli için. Hamur tatlıları, reçel, pasta, şekerleme ve meşrubat yerine taze meyve ve meyve sularını tercih edin.

4- Kolesterole dikkat edin:


Kolesterol, hormon, D vitamini ve yağları sindiren safra asitlerini üretmesi açısından vücudumuz için gerekli bir maddedir. Ancak herşey gibi onun da aşırısı sağlığımıza zarar verebiliyor. Hatta kanda aşırı miktarda bulunan kolesterol, damarlarda birikip daralmaya ve tıkanmaya neden oluyor. Bu nedenle de beyin, karaciğer, yumurta sarısı, dana ya da koyun uykuluğu, böbrek, balık yumurtası, karides gibi yiyecekleri çok sık tüketmemeye çalışın.

5- Kompleks karbonhidratlar ve lif içeren gıdalar tüketin:

Sebze ve meyveler kompleks karbon hidratlar açısından zengindir. Lifler ise gıdalarda bulunan ve sindirilemeyen maddelerdir. Liflerin kan kolesterolünü düşürücü etkisi vardır. Ayrıca bağırsak çalışmasını düzenleyerek bizleri kalın bağırsak hastalıklarından da korur. Kuru fasulye, nohut ve mercimek gibi bol lif içeren baklagilleri yemeye özen gösterin. Her öğün sebze ve meyve yiyin. Kepekli ve lif içeren gıdaları sık tüketin.

6- Alkol kullanmayın ya da en aza indirin:

Vücudunuza ve bünyenize zarar vermemek için haftada iki kadeh şarap ya da iki şişe biradan daha fazlasını içmemelisiniz. Aksi takdirde ciddi sağlık problemleri yaşayabilirsiniz. Aşırı oranda tüketilen alkol birçok organınızın düzenli çalışmasını ve işlevlerini yerine getirmesini engelleyebilir.

7- Tuza dikkat edin:

Tuz tüketimi ile yüksek tansiyon arasında doğrusal bir ilişki bulunmaktadır. Bu yüzden, tuz oranı yüksek sos ya da et suyu tabletleri yerine yemeklere lezzet katmak için taze otlar ve çeşitli baharatlar kullanın. Tuzlu çerezleri, cips ve hazır gıdaları mutfağınızdan uzak tutun.

Aslında sağlıklı bir beslenme sistemi uygulamak çok da zor değildir. Unutmayın ki sağlıklı bir yemek aynı zamanda çok lezzetli de hazırlanabilir. Önemli olan sağlıklı beslenme bilincine sahip olabilmektir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
saglikli yasam ve beslenme
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Diet ve Beslenme

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Sevgi ve Hoşgörüyle açılmayan gönül kapısı yoktur :: Kadınca Yaşam :: Dietler-
Buraya geçin: