Sevgi ve Hoşgörüyle açılmayan gönül kapısı yoktur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sevgi ve Hoşgörüyle açılmayan gönül kapısı yoktur

Bugün yanımızda olmayanlar,yarın bizi yanında bulamazlar...
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Rakı Mezaleri

Aşağa gitmek 
3 posters
YazarMesaj
felezof
bilgi alan
felezof


Mesaj Sayısı : 27
Yaş : 38
Kayıt tarihi : 24/06/07

Rakı Mezaleri Empty
MesajKonu: Rakı Mezaleri   Rakı Mezaleri Icon_minitimeSalı Tem. 03, 2007 1:34 am

Bakla Fava

Malzemeler:

2 bardak kuru bakla
¾ bardak zeytinyağı (1 bardaktan az)
2 soğan
1 çay kaşığı şeker
1 limon
1 avuç maydanoz yaprağı
8-10 zeytin, Tuz

Bakla ayıklanıp yıkanır. Akşamdan ıslatılır. İnce doğranmış soğan, zeytinyağında hafif kavrulur. Süzülmüş bakla, şeker, tuz ve 3-4 bardak su konup pişirilir. Kaşık yardımı ile tel süzgeçten geçirilir. Çukur bir tabağa alınır. Üzerine zeytinyağı gezdirilir. Limon dilimleri, zeytin ve maydanoz yaprakları ile süslenir.


Hibeş

Malzemeler:

1 su bardağı tahin
2 limon suyu
Yarım kahve fincanı zeytinyağ
2 kahve kaşığı kimyon
3 diş sarımsak
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı acı kırmızı biber
Tahin, dövülmüş sarımsak, kimyon, biber bir kaseye konup karıştırılır. Azar azar limon suyu, zeytinyağ ve sonra da tuz ilave edilir. (Sertleşmemesi için tuz en sonra konur.) Tabağa alınıp kalan zeytinyağ üzerinde gezdirilir. Turşu, zeytin vs. ile süslenir.



Tarator

Malzemeler

1 su bardağı ceviz içi
1 kahve fincanı tahin
2 diş sarımsak
2 limon suyu
Yarım demet maydanoz yaprağı
Tuz

Tuzla dövülmüş sarımsak, dövülmüş ceviz, tahin, kırmızı biber bir kaseye konur. Limon suyu ilave edilip karıştırılır. Çok ince kıyılmış maydanoz yaprakları katılır. Salata tabağına alınıp turşu, zeytin ve limon dilimleri ile süslenir. Not: Tarator baston sandviç dilimlerine sürülerek de ikram edilebilir.
_________________


Şaka Şuka


Malzemeler:

2 büyük patlıcan
300 gr. dolmalık biber
100 gr. acı sivri biber
1 yumurta
½ kg. domates
1 çay bardağı zeytinyağ

Biberlerin hepsi küçük küçük doğranır, zeytinyağında kavrulur, patlıcan küçük kuşbaşı doğranıp biberin içine atılır. Kavrulur, domates rendelenip ilave edilir. 10 dakika döndürülür, ineceğine yakın yumurta ilave edilip devamlı karıştırılarak iki dakika sonra indirilir. Soğuk veya sıcak olarak yenebilir.


Haydari

Malzemeler:

1 su bardağı süzme yoğurt
3 çorba kaşığı beyaz peynir rendesi
3 diş sarmısak
Kuru nane
1 fincan zeytinyağı
Kimyon, tuz
Üzerine serpmek için kırmızı biber
Arzuya göre sivri biber

Sarımsağı ezin. Beyaz peynir rendesi, süzme yoğurt, nane, zeytinyağı, kimyon ve tuzla beraber karıştırın. Arzu ederseniz sivri biberleri ince ince dilimleyip ilave edin. Üzerine kırmızı biber serperek servis yapın.


Mamzama

Malzemeler:

6 patlıcan
3 domates
5-6 sivri biber
1 demet maydanoz
750 gr. yoğurt
3 diş sarımsak
2 kaşık yağ
1 çay kaşığı kırmızı biber
Tuz

Patlıcanlar ucundan başlayarak ocakta çevire çevire közlenir. Kabukları soyulup incecik kıyılır. Domates, biber ve maydanoz küçük küçük doğranıp patlıcanlara katılır. Tuz atılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp, kırmızı biberli yağ gezdirilir.


Arnavut Ciğeri

Malzemeler:

500 gr. kuzu ciğeri
2 iri soğan (piyaz doğranmış)
1 bağ maydanoz (kıyılmış)
1 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kırmızı biber
120 gr. (1 su bardağı) un

Ciğerleri, zarları çıkarıldıktan sonra, ceviz büyüklüğünde doğrayınız.(Hazır doğranmış şekilde de marketlerde satılmaktadır) Kırmızı biberin yarısını ciğerlerin üstüne serpip bol unda unlayınız. Fazla unu silkeleyiniz. Bir tavada yağı iyice kızdırınız. Ciğerleri 1-2 dakika bu çok kızgın yağda pişirip hemen bir servis tabağına alınız. Üstüne tuzunu serpiniz. Kızgın yağdan 2 çorba kaşığı alarak ayrı bir sahanda harlı ateşe koyunuz; kalan kırmızı biberi de katarak bir-iki kere karıştırıp, ocaktan alınız. Yağı ciğerlerin üstüne dökünüz.Küçük doğranmış soğan ve maydanozla süsleyerek servis yapınız


Humus

Malzemeler:

1.5 bardak nohut
Yarım bardak tahin
Yarım bardak zeytinyağ
3 çay kaşığı kırmızı biber
4-5 diş sarımsak
3 limon
(üzeri için:zeytin, turşu, maydanoz)
Tuz

Nohut ayıklanıp akşamdan ıslatılır. İyice haşlanıp kabukları alınır. Ceviz makinasından geçirilir veya havanda dövülür. Porselen bir kaseye alınıp, tahin, dövülmüş sarımsak, kırmızı biber, tuz konur. Azar azar zeytinyağ ve limon suyu ilave edilir. Tabağa yerleştirilip limon dilimleri, zeytin, maydanoz yaprakları ve turşu ile süslenir.


Karnıbahar Pane


Malzemeler:

Bir orta boy karnabahar
2 adet yumurta
Bir su bardağı bira
Bir su bardağı un
Tuz, kırmızı biber
Kızartmak için çiçek yağı

Karnabaharı tuzlu suda haşlayın. Sonra çiçek çiçek ayırın. Her bir çiçeği önce tuz karıştırılmış una sonra bira ile çırpılmış yumurtalara bulayıp kızgın yağa atıp kızartın. Yağını süzerek servis tabağına alın. Üzerine kırmızı biber serpin, ayrıca yanında sarmısaklı yoğurt verebilirsiniz.


Fırında Sarmısaklı Domates


(4 kişilik)
Malzemeler:

4 dilim ince kesilmiş kepek ekmeği veya tost ekmeği
4 adet iri domates
Yarım tatlı kaşığı kekik
1 limonun suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı esmer şeker
1 baş sarımsak (ikiye bölünmüş)
Yarım su bardağı küp küp doğranıp haşlanmış enginar
1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber

Ön hazırlık olarak fırını ısıtın. Domatesleri ortadan ikiye bölerek çekirdeklerinin dışarı çıkması için hafifçe bastırın. Kesilmiş tarafları üste gelecek şekilde domatesleri ısıya dayanıklı bir kaba yerleştirin. Kekik, tuz, karabiber, zeytinyağı, esmer şeker ve sirkeyi iyice karıştırdıktan sonra domateslerin üzerine dökün. Domatesleri, 15 dakika bir yüzü, 15 dakika da diğer yüzü olmak üzere fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve ılınmaya bırakın. Ekmek dilimlerini iki yüzü de kızarıncaya kadar pişirin. Ekmeklere, iyice dövülmüş sarımsaktan istediğiniz kadar sürün. Enginarı, limon suyunda haşlayarak küp küp doğrayın ve domatesin içine doldurun. Ilıkken servis yapın


Ispanak Püresi

Malzemeler


Malzeme :

1 kg. ıspanak yaprağı
1 kaşık yağ
1 kaşık un
1 bardak süt
Tuz ve karabiber

Ispanak yaprakları yıkanır. Hafif ateşte bir kahve fincanı su ilavesiyle haşlanır. Suyu sıkılıp, ince ince kıyılır. Yağ ile un hafif pembe kavrulur, kıyılmış ıspanak ve süt konarak karıştırılarak pişirilir. Tuz, karabiber atılır.
_________________


Zeytinyağlı Havuç Ezmesi

Malzemeler:

½ kg. havuç
½ su bardağı zeytinyağı
2 soğan
½ kg. yoğurt
2 diş sarımsak
1 avuç maydanoz yaprağı
Tuz

Havuç kazınıp rendelenir. Rendelenmiş soğanla zeytinyağı pembe kavrulur. Havuç ilave edilip karıştırılır. Kapak örtülüp, hafif ateşte ara sıra karıştırılmak suretiyle pişirilir. Soğuyunca sarmısaklı yoğurt karıştırılıp servis tabağına alınır. Maydanoz yaprakları ile süslenir.

Ton Balıklı Domates Dolması


Malzemeler :

6 büyük domates
1 tatlı kaşığı tuz
500 gr. Ton balığı konservesi
2 tatlı kaşığı kapari (ince kıyılmış)
50 gr. (1/4) su bardağı mayonez
50 gr. (1/5) subardağı ekşi krema
1 kahve kaşığının ucuyla kırmızı biber
1 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış)
1 yeşil salata (yaprakları yıkanıp suları silkelenmiş ve kıyılmış)

Keskin bir bıçakla domateslerin üst taraflarını kesip atınız. Tatlı kaşığıyla domateslerin içlerini çekirdekleriyle birlikte domatesleri delmemeye dikkat ederek temizleyiniz. Çıkardığınız domates içlerini çekirdekleriyle birlikte orta boy bir kaseye koyunuz. Oyulmuş domatesleri tuzlayıp bir kenara bırakınız. Ton balığı ve kaparileri kasedeki domates içlerine katıp çatalla iyice karıştırınız. Mayonez,acı krema ve kırmızı biberi ekleyip iyice karışana kadar karıştırmaya devam ediniz. Hazırladığınız karışımı oyulmuş domateslere eşit ölçüde doldurup, üstlerine soğan serperek süsleyiniz. Doğranmış yeşil salatayı 6 ayrı tabağa böldükten sonra, her tabağın ortasına bir doldurulmuş domates yerleştiriniz. Hemen ya da buzdolabında dilediğiniz süre beklettikten sonra servis ediniz.

Fırında Rokfor Peyniri

Malzemeler :

6 dilim ekmek
125 gr. rokfor peyniri
1 silme çorba kaşığı tereyağ
ekmeğe sürmek için ayrıca bir miktar tereyağ

Kenarları kesilmiş ekmek dilimlerinin üzerine tereyağı sürün ve bir tarafa bırakın. Öte yanda bir tabağa rokfor peyniri ile 1 kaşık tereyağını koyup ezercesine karıştırın. Ezilerek birbirine karışan peynir ve yağı eşit şekilde ekmeklere sürün ve önceden ısıtılmış fırına sürüp beş dakika sonra sıcak sıcak servis yapın.


Patates Köftesi

Malzeme :

½ kg. patates
100 gr. rende kaşar veya gravyer peyniri
1 çorba kaşığı mısır nişastası
2 yumurta
Karabiber, tuz
Kızartmak için çiçek yağı, galeta unu

Patatesleri soyup haşlayın. Sonra suyunu süzüp ezerek püre haline getirin. Buna mısır nişastasını, tuzu, karabiberi, rende peyniri, 2 yumurtayı ilave edip pürüzsüz bir hamur haline getirin. Sonra parmak şekiller verin ve her bir köfteyi galeta ununa buladıktan sonra kızgın yağda kızartın.


Ancuezli Kanapeler

Malzemeler:

Zeytinyağına yatırılmış 6 ançuez
100 gr. tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağına yattırılmış kapari
1 kahve fincanı kıyılmış maydanoz
1-2 çay kaşığı limon tuzu
3 yumurta
Yeteri kadar tuz ve karabiber
Küçük sandviç ekmekleri

Katı olarak haşlanmış yumurtaların sarıları alınır ve iyice ezilir. Ançuezlerin kılçıkları ayrıldıktan sonra, havanda dövülerek veya blender yardımıyla macun kıvamına getirilir. Kapariler havanda iyice dövülür. Tereyağı küçük parçalara bölündükten sonra, tahta kaşıkla iyice ezilip krema haline getirilir. Sonra buna tuz, karabiber serpilip maydanoz, yumurta sarısı, kapari ve ançues ilave edilir. İyice karıştırılıp birbirine yedirildikten sonra, koyuluğu gidermek için bir veya iki çay kaşığı limon suyu damla damla katılır. Bu şekilde hazırlanan ezme, kanape dilimlerine sürülür veya enjektör yardımıyla süslü biçimde sıkılır.

Aci Biberli Avokado
(6 kişilik)


Malzemeler:

1 demet taze soğan
2 acı biber
6 yemek kaşığı domates püresi
1-2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
Tuz
2 yemek akşığı zeytinyağı
3 olgun avokado
1 yemek kaşığı limon suyu

Taze soğan ve acı biberleri çok ince kıyın. Domates püresini sirke, tuz ve yağla karıştırın. Soğan ve biberi ilave edip çekmesi için bir müddet bekleyin. Avokadoları ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın. Kestiğiniz kenarlarını limon suyu ile ovun. Kazırladığınız karışımı avokadoların ortasına doldurun.


Domates Suflesi
(6 kişilik)

Malzemeler :

6 çok iri ya da 12 orta boy domates
30 gr. (2 çorba kaşığı) tereyağ
30 gr. (1/4) su bardağı un
2 çorba kaşığı ekşi krema
2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
1 kahve kaşığı hindistan cevizi rendesi
1 çay kaşığı toz hardal
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4 yumurtanın sarısı
5 yumurta akı (iyice çırpılmış)

Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (220 derece) getirip ısıtınız. Domatesleri ortalarından kesip içlerini ve çekirdeklerini çıkarınız. Domates içlerini küçük bir tencereye koyup hafif ateşe oturtunuz. 3 dakika pişirip ateşten alarak, ince süzgeçten küçük bir kaseye geçirip süzünüz. Süzgeçte kalan posayı atıp hazırladığınız domates salçasını bir kenara bırakınız. Küçük bir tencerede, yağı orta ateşte eritiniz. Yağ eriyince tencereyi ateşten alıp tahta kaşıkla unu karıştırarak koyu bir bulamaç yapınız. Hazırladığınız domates salçasını ve kremayı yavaş yavş sürekli karıştırarak katınız. Tencereyi ateşe oturtup 2 dakika hafif ateşte pişirerek peynir, hindistan cevizi, hardal, tuz ve karabiberi ekleyiniz. Tencereyi ateşten alıp sosu 5 dakika ılınmaya bırakınız. Yumurta sarılarını birer birer tencereye ekleyip iyice karıştırınız. Madeni bir kaşıkla yumurta aklarını da katınız. Oyulmuş domateslerin içlerini kağıt havluyla kurulayıp tenceredeki karışımla içlerini doldurunuz. Domatesleri fırın tepsisine yerleştirdikten sonra fırında 5 dakika pişiriniz. Fırının sıcaklığını orta sıcaklığa (200 derece) düşürüp domatesleri 15-20 dakika daha, üstleri nar gibi olana kadar pişiriniz. Tepsiyi fırından çıkarıp iki kaşıkla domatesleri ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirerek, hemen servis ediniz.

Domatesli Enginar

Malzemeler:

4 enginar
1 lt. (5 su bardağı) su
2 ½ tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağ
2 soğan (ince doğranmış)
2 diş sarmısak (ince kıyılmış)
1 kahve kaşığı karabiber
350 gr. domates
1 çorba kaşığı domates salç0ası
2 çorba kaşığı konyak
½ su bardağı beyaz şarap
1 su bardağı tavuk suyu
Baharat torbası:
3 sap maydanoz
1 defne yaprağı
1 fiske kekik

Enginarların saplarını kesip, sert ve çürük dış yapraklarını çıkarıp attıktan sonra, üstünden 7 cm. boyunda kalacak biçimde kesiniz. Enginarları dörde bölüp, kaşıkla içlerini kazıyınız. Büyük bir tencerede 5 su bardağı suyla 2 tatlı kaşığı tuzu kaynatınız. Enginarları içine atıp 5 dakika daha kaynatınız. Enginarları tencereden çıkarıp kağıt peçete üstünde süzülmeye bırakınız. Bir başka büyük tencerede zeytinyağını orta ateşte kızdırıp, soğan ve sarmısağı ekleyerek yumuşayıncaya kadar kavurunuz. Haşlanmış enginarları da tencereye koyup geri kalan ½ tatlı kaşığı tuzu ve biberi de serperek domatesleri, domates salçasını ve konyağı ekleyiniz. Harlı ateşte kaynattıktan sonra tencerenin üstünü kapayarak, hafif ateşte 45 dakika pişiriniz. Suyu fazlaysa ateşin altını açıp suyu biraz daha buharlaştırdıktan sonra, tencereden baharat torbasını çıkarıp hemen servis yapınız.


Deniz Ürünlü Kanepeler


Malzemeler:

120 gr. Pavurya eti (haşlanıp ayıklanmış)
250 gr. Karides (haşlanıp kabukları ayıklanmış, veya hazır dondurulmuş)
60 gr. (4 çorba kaşığı) tereyağ, yumuşatılmış
2 çorba kaşığı ekşi krema (iyice çırpılmış)
Kahve kaşığının ucuyla pul kırmızı biber
1 kahve kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı limon suyu
Küçük sandviç ekmekleri ya da ince dilimlenmiş tost ekmeği dilimleri

Pavurya etini, tereyağı ve kremayı bir havan koyup, karışımı yumuşayıncaya kadar dövünüz. Sonra bu karışımı elektrikli çırpıcıyla yarım dakika kadar çırpıp orta boy bir kaseye koyunuz. İçine pul kırmızı biberi, tuzu, limon suyunu bir çatalla ezip karıştırarak katınız. Karidesleri de parçalamadan, bütün olarak kaseye koyup karıştırınız. Kasenin üstünü aluminyum kağıtla kapatıp 1 saat buzdolabında beklettikten sonra karışımı kanepeler üstüne sürerek servis yapiniz.


Dil, Sebze Jölesi

Malzemeler :

1 kg. füme sığır dili (36 saat suda bırakıldıktan sonra suyu süzülmüş, pişirilmiş, suyu süzülmüş ve derisi ayıklanmış)
½ su bardağı sek kırmızı şarap
850 gr. (4 ¼ su bardağı) tavuk suyu
7 gr. (15 yaprak) jelatin
250 gr. konserve kuşkonmaz ucu (süzülmüş)
1 küçük salatalık (ince dilimlenmiş)
2 katı yumurta (dilimlenmiş)
4 orta boy patates (haşlanıp, süzülerek ½ cm. kalınlığında dilimlenmiş

Dili, kesme tahtasına koyup keskin bir bıçakla ½ cm. kalınlığında dilimleyiniz. Dilimleri 5x1 cm.'lik şeritler halinde kesip doğrayınız. 2 litrelik bir pasta kalıbını çalkalayıp buzdolabında 30 dakika soğutunuz. Orta boy bir tencerede şarabı kaynatmadan ısıtınız. Jelatini ekleyip karıştırarak erittikten sonra tencereyi ateşten alarak içine yavaş yavaş, tavuk suyunu dökünüz. Jelatinli karışımdan kalıba biraz döküp, kabı çevirerek dibini ve yanlarını ıslatınız. Kuşkonmazları, uçları kalıbın ortasına bakacak biçimde diziniz. Salatalık dilimlerinin yarısını kuşkonmazların üstüne diziniz, onların da üstüne sırayla yumurtaların yarısını, dil şeritlerinin üçte birini ve patates dilimelrinin yarısı döşeyiniz. Geri kalan malzemeyi bu sırayla bitene kadar üst üste diziniz (en üste dil şeritleri gelmelidir). Kalan jelatin-tavuk suyu karışımını kalıba döküp buzdolabında en az 2 saat , pelteleşinceye kadar bekletiniz. Kalıbı buzdolabından alıp dibini sıcak suya batırıp çıkarınız. Soğutulmuş bir servis tabağını kalıbın üztüne kapatıp kalıbı ters yüz ediniz. (Jölenin kolayca çıkması gerekir)Jöleyi isterseniz hemen, isterseniz buzdolabında beklettikten sonra servis ediniz.


Hadi afiyet olsun!! artık rakının yanında beyaz peynirden sıkılanlar için bulunmayacak kaynak!!!!!!
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
AkaTLi
bilgi paylasan
AkaTLi


Mesaj Sayısı : 87
Kayıt tarihi : 23/06/07

Rakı Mezaleri Empty
MesajKonu: Geri: Rakı Mezaleri   Rakı Mezaleri Icon_minitimePaz Tem. 08, 2007 3:57 pm

*Vala felozof kardeş çok ii mezeler anlatmışın saol hepsinide çok severim azına sağlık ama bide şunlar olsa da iiolur...!!!

*Amerikan salatası.

*Bide Acılı ezme.



...AkaTLi...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
felezof
bilgi alan
felezof


Mesaj Sayısı : 27
Yaş : 38
Kayıt tarihi : 24/06/07

Rakı Mezaleri Empty
MesajKonu: Geri: Rakı Mezaleri   Rakı Mezaleri Icon_minitimeÇarş. Tem. 18, 2007 7:22 pm

Bu salata, 1864 yıllında Moskova’da “Hermitage “ adlı restaurant’ı açan ve işleten ünlü Fransız aşçı Lucien Olivier tarafından yaratılmış ve Ruslar tarafından çok beğenilmiştir.

Bu salata, Rus salatalarının en önde gelen temsilcisidir. “ Rus Salatası “ olarak adlandırılan salata ile kastedilen Olivye salatasıdır. Hatta bu salata soğuk savaş yıllarında ülkemizde
“Amerikan Salatası “ olarak anılmıştır.






Rus Salatası

Malzemeler
Yazıcıya Gönder
Mutfak
Zorluk 2
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 12
Yöntem

Yeteri kadar mayonez
3 Adet orta boy patates
3-4 Adet havuç
Yarım kilo kornişon
1 Adet bezelye konservesi(garnitür)
1 Adet yumurta
5-6 Dal maydanoz (süslemek için)


Hazırlanışı
Patatesleri ve havuçları ayrı kaplarda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Kabuklarını soyun ve tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.
Kornişonu küçük küçük doğrayın.
Konserve bezelyenin suyunu süzün ve sudan geçirin.
Bütün bu işlemler tamamlandıktan sonra daha önceden hazırladığınız veya hazır aldığınız mayonezin içine atın.
Haşlanmış ve doğranmış sebzelere zarar vermeden yavaş yavaş karıştırıp, mayonezi sebzelere yedirin.
Servis tabağına veya kare bir borcama yerleştirin.
Üzerini haşlanmış yumurta ve maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
felezof
bilgi alan
felezof


Mesaj Sayısı : 27
Yaş : 38
Kayıt tarihi : 24/06/07

Rakı Mezaleri Empty
MesajKonu: Geri: Rakı Mezaleri   Rakı Mezaleri Icon_minitimeÇarş. Tem. 18, 2007 7:24 pm

ACILI EZME

Rakı Mezaleri ACILI%20EZME

Malzemeler
2 adet Kuru soğan
2 adet yeşil biber
2 adet domates
1 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 tutam taze nane
1 ÇK biber salçası
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz, karabiber, pul biber, limon suyu, zeytinyağı

Yapılışı
Kuru soğanı, yeşil biberi, taze naneyi, maydanozu, dereotunu rondoda karıştırın.
Süzgüye koyup suyunun süzülmesini bekleyin
Domateslerin kabuklarını soyup, incecik doğrayın, yada rondoda parçalayın.
Tüm malzemeleri karıştırın
Üzerine biber salçasını, tuz, karabiber, kekik, pul biber, limon suyu ve zeytinyağını ekleyin.

Servis kasesine al,

Afiyet olsun
Akatli
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
AkaTLi
bilgi paylasan
AkaTLi


Mesaj Sayısı : 87
Kayıt tarihi : 23/06/07

Rakı Mezaleri Empty
MesajKonu: Geri: Rakı Mezaleri   Rakı Mezaleri Icon_minitimeC.tesi Tem. 21, 2007 2:38 pm

*Hay sen çok yaşa hemi felezof saol teşekkürlerimi sunarım.!!!
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
tatlisarisinimm
bilgi uzmanı
tatlisarisinimm


Mesaj Sayısı : 101
Yaş : 36
Kayıt tarihi : 25/06/07

Rakı Mezaleri Empty
MesajKonu: Geri: Rakı Mezaleri   Rakı Mezaleri Icon_minitimeC.tesi Tem. 21, 2007 9:30 pm

felezof bütün mezeleri yazmışsın bize bişey bırakmamışsın..... ŞAKA ŞAKA Laughing Laughing Laughing

teşekkür ederizz paylaşımın için





tatlısarışınım
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
AkaTLi
bilgi paylasan
AkaTLi


Mesaj Sayısı : 87
Kayıt tarihi : 23/06/07

Rakı Mezaleri Empty
MesajKonu: Geri: Rakı Mezaleri   Rakı Mezaleri Icon_minitimeC.tesi Tem. 28, 2007 10:04 pm

*Felozof kardeş anlat yaz yazda daha bilmediğimiz mezeler olabilir özletme kendini kendine ii bak saygılar.!!!



*...AkaTLİ...*
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Rakı Mezaleri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Sevgi ve Hoşgörüyle açılmayan gönül kapısı yoktur :: Damak Lezzeti :: Mezeler-
Buraya geçin: